I rådgivningen af mennesker i komplicerede livssituationer, kan man som rådgiver komme til at stå i særlige dilemmafyldte situationer og også blive ramt af afmagt. Rådgiveren skal hjælpe den rådssøgende og udvise respekt for det enkelte menneske uden at tage over. Samtidig skal rådgiveren kende sine forpligtelser rent lovgivningsmæssigt og handle ud fra disse, hvis situationen kræver det. At rådgive mennesker, der har det meget svært, kan være mentalt belastende for rådgiveren. Det er derfor vigtigt, at rådgiveren kan reflektere over og udvikle strategier og metoder for sig selv og i samarbejdet med andre rådgivere for at mestre det svære.
Hvem henvender kurset sig til?
- Rådgivere som ønsker at udvikle og reflektere over egen rådgivningspraksis ved at blive klogere på, hvordan man som rådgiver lever op til lovgivningen og handler ift. svære rådgivninger, hvor man både passer på den rådssøgende og sig selv i relationen. Både nye og erfarne rådgivere kan deltage.
- Rådgivningskoordinatorer, rådgivningsledere og andre, der som led i kvalitetsudviklingen af rådgivningen, ønsker at blive klogere på lovgivningen på området, svære dilemmaer i rådgivning og rådgivernes trivsel.
Hvad er indholdet på kurset?
- Rådgivning af mennesker i komplicerede livssituationer
- Etiske dilemmaer i rådgivning
- Forskel på anonym og fortrolig rådgivning
- Rådgiverens tavshedspligt, underretningspligt og afværgepligt
- Rådgiverens belastningsreaktioner og strategier
- Kollegial sparring som metode
Hvad får du ud af at deltage?
- Kurset bidrager til, at du bliver klogere på, hvordan man som rådgiver arbejder ud fra et empowermentperspektiv i sin rådgivning samtidig med, at man som rådgiver skal kunne leve op til lovgivningen på området. Deltagerne får en forståelse af, hvorfor nogle rådgivninger er særligt mentalt belastende at være i som rådgiver og værktøjer og inspiration til, hvordan man individuelt og i fællesskabet kan arbejde med det der er svært.
Tid og sted
30/11 2021 kl. 9-15:30. Adressen er RådgivningsDanmark Vodroffsvej 59, 5. sal, 1900 Frederiksberg C. Lokale A
Tilmelding og Pris
Tilmelding nødvendig. Der er plads til 12 deltagere på dette kursus, og kurset oprettes ved min. 6 deltagere. Prisen er 900 kr. pr. deltager for medlemmer af RådgivningsDanmark. Ikke medlemmer kan tilmelde sig mod et gebyr på 1800 kr. pr. deltager
Der bliver serveret kaffe, the og vand samt en sandwich til frokost
Om undervisernE
Sara Strandstoft er ansat som juridisk konsulent i RådgivningsDanmark og uddannet Cand.jur. De seneste år har Sara blandt andet beskæftiget sig med rådgivning af voldsramte kvinder i Danners åbne rådgivning. Derudover er Sara bisidder og yder juridisk bistand til voldsramte kvinder der bor på krisecenter. Saras ambition i undervisningen er at skabe forståelse og bevidstgørelse omkring grundlæggende juridiske regler og integrere disse, så de bliver en naturlig del af rådgivningen og ikke føles som en barriere for rådgivningen.
Signe Marie Toft er kvalitetskonsulent i RådgivningsDanmark, og uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi. Signe har flere års erfaring med kompetenceudvikling, supervision og undervisning i psykologi og kommunikation. I Signes undervisning er der vægt på forholdet mellem teori og eksempler fra praksis, og at deltagerne får noget med hjem, de kan bruge i deres egen praksis. Signe har tidligere arbejdet med trivsel, rekruttering, uddannelse og supervision af frivillige rådgivere blandt andet i Danners Krisecenter. Læs evt. mere på Signes profil på LinkedIn
BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER IFM. TILMELDING TIL ARRANGEMENTER
Når du tilmelder dig et arrangement hos RådgivningsDanmark, bliver dit navn og din mail noteret på en deltagerliste. Denne liste bliver gemt til internt brug i indeværende kalenderår plus ét år, derefter slettes den, jf. foreningens slettepolitik. Formålet med at gemme disse oplysninger er at kunne optimere drift og servicering samt sikre kvalitet i kontakten til foreningens medlemmer.