Møde i Rådgivningsnetværket: Opsøgende indsatser

sep 28, 2021 - kl. 13-16

Mange rådgivninger bruger internettet og de sociale medier til at komme i kontakt med deres målgrupper. Men hvordan får man kontakt til den del af målgruppen, som ikke finder rådgivningen på nettet, eller som måske ikke vidste, at de kunne have glæde af at tale med en rådgiver fra et af de gratis, sociale rådgivningstilbud?

Det vil vi drøfte på mødet i rådgivningsnetværket i september.

Indhold på mødet

På dagen vil  der være oplæg fra to rådgivningstilbud, som på forskellig vis arbejder opsøgende over for deres målgrupper:

Røde Kors Hovedstaden vil fortælle om deres opsøgende indsats, hvor de via politiets døgnrapporter identificerer og kontakter borgere, der potentielt set kunne have gavn af offerrådgivning. De vil også fortælle om deres refleksioner, læring og oplevelser fra arbejdet på tværs af sektorerne, og om resultaterne de har opnået. De vil blandt andet komme ind på deres erfaringer omkring, at selve rådgivningsarbejdet kan ændre karakter, når rådgivningen ikke er direkte initieret af den rådsøgende.

Bryd Tavsheden vil fortælle om rejserådgivningen, som er et tilbud til elever på de skoler, som foreningen besøger med temaoplæg om vold. Efter oplæggene stiller rådgivere sig til rådighed for elever, som har behov for rådgivning – herunder også elever som for først i forbindelse med oplægget et blevet opmærksom på, at de har behov for rådgivning og/eller, at der findes et tilbud for dem. Bryd Tavsheden vil blandt andet komme ind på, hvad man skal være opmærksom på, når man henvender sig til målgruppen på denne måde.

Program

TID og sted

Vi mødes igen fysisk d. 28. september kl. 13-16 hos RådgivningsDanmark på Vodroffsvej 59, 5. sal, lokale A og B.

Der vil dog også være mulighed for at deltage online. I givet fald skal man IKKE tilmelde sig her på siden, men ved at sende en mail til info@radgivnings.dk.

TILMELDING

Netværksmødet er for ansatte i RådgivningsDanmarks medlemsorganisationer.

Log på raadgivningsdanmark.dk og tilmeld dig via tilmeld-knappen øverst her på siden. Har du endnu ikke bestilt et medlemslogin, kan du gøre det ved at klikke https://www.raadgivningsdanmark.dk/bestilbruger

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER IFM. TILMELDING TIL ARRANGEMENTER

Når du tilmelder dig et arrangement hos RådgivningsDanmark, bliver dit navn og din mail noteret på en deltagerliste. Denne liste bliver gemt til internt brug i indeværende kalenderår plus ét år, derefter slettes den, jf. foreningens slettepolitik. Formålet med at gemme disse oplysninger er at kunne optimere drift og servicering samt sikre kvalitet i kontakten til foreningens medlemmer.

Læs om RådgivningsDanmarks behandling af personoplysninger. 

Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.