Digitalt temamøde: Forebyggelse af mental slitage blandt rådgivere

nov 11, 2020 - kl. 13–16

mødets tema

Arbejdet med at rådgive andre mennesker er både berigende og meningsfuldt. Der vil ofte være tale om et vigtigt øjeblik eller en vigtig periode i det andet menneskes liv, som man som rådgiver vil kunne bidrage til på en fagligt god og omsorgsfuld måde.

For at forblive både professionel og omsorgsfuld er det imidlertid vigtigt, at man har blik for den mentale påvirkning og for egne reaktioner, så man ikke selv får mental slagside i form af f.eks. stress, udbrændthed, omsorgstræthed eller traumatisering. Man skal som rådgiver igen og igen kunne skabe en nærværende, tillidsfuld og rolig kontakt til det andet menneske, og samtidig undgå at blive overinvolveret, med risiko for at blive tyndhudet eller modsat underinvolveret og dermed tykhudet. Balancen er ikke altid let at finde.

På mødet vil du få:

program

Temamødet bliver en levende eftermiddag med oplæg, øvelser og fortællinger fra psykolog Rikke Høgsteds arbejdsliv krydret med film og musik. Programmet lyder:

Om oplægsholderen:
Rikke Høgsted er leder af Institut for Belastningspsykologi, krisepsykolog, forfatter og foredragsholder. Hun har mere end 20 års erfaring med belastningspsykologien fra arbejde som blandt andet konsulent i Dansk Røde Kors, rådgiver i Kræftens Bekæmpelse, militærpsykolog i det Danske Forsvar og udviklingschef i Region Hovedstadens Psykiatri. De sidste par år har hun undervist tusindvis af ledere og medarbejdere fra social- og sundhedsvæsenet, beredskabs- og retsvæsenet samt institutions- og undervisningsverdenen.

Rikke udgav i 2018 ”Grundbog i Belastningspsykologi – forebyggelse af primær og sekundær traumatisering” og i 2020 onlinekurset ”Digitalt grundkursus i belastningspsykologi”. Læs mere her.

TID OG STED

D. 11. november 2020 kl. 13.00-16.00.

I lyset af coronapandemien er arrangementet rykket online. Inden d. 11. november vil de tilmeldte modtage en mail med lidt praktisk information og et link til mødet.

TILMELDING

Alle medlemmer af RådgivningsDanmark kan tilmelde sig og deltage gratis.

Foreninger, som ikke er medlem, kan tilmelde sig mod et gebyr på 600 kr. pr. deltager. Tilmelding sker via info@radgivnings.dk.

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER IFM. TILMELDING TIL ARRANGEMENTER

Når du tilmelder dig et arrangement hos RådgivningsDanmark, bliver dit navn og din mail noteret på en deltagerliste. Denne liste bliver gemt til internt brug i indeværende kalenderår plus ét år, derefter slettes den, jf. foreningens slettepolitik. Formålet med at gemme disse oplysninger er at kunne optimere drift og servicering samt sikre kvalitet i kontakten til foreningens medlemmer.

Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.