#Arrangement

Auditoruddannelse er i gang

dec 07, 2016

I starten af november blev RådgivningsDanmarks auditoruddannelse skudt i gang med to uddannelsesdage. Aspiranterne skal lære at vurdere om en rådgivning kan akkrediteres.

Uddannelsesdagene

På uddannelsesdagene blev aspiranterne blandt andet undervist i RådgivningsDanmarks kvalitetsmodel og de specifikke arbejdsopgaver i forbindelse med en akkreditering. Aspiranterne blev også kastet ud i rollespil, for at simulere et auditbesøg.

“Aspiranterne lærer at få øje på andres og egen praksis og vurdere den – blive kritisk overfor egne antagelser og blive opmærksom på, når man selv er ’blind’. Derfor træner vi nysgerrighed og det at spørge ind og spejle praksis.”

Underviser og auditor, Anders Madsen

Klik på linket og se videoen, hvor bl.a. aspiranten Julie fortæller om uddannelsesdagene. (Varighed; 2 minutter)

Se video fra auditoruddannelsen

Aspiranter fra 11 organisationer

Aspiranterne fortsætter nu uddannelsen som ’føl’ hos RådgivningsDanmarks erfarne auditorer på de akkrediterings-forløb, der gennemføres i starten af 2017.

RådgivningsDanmark uddanner auditorer fra den sociale rådgivningsbranche for at supplere auditorkorpset med en rådgivningsfaglighed og kvalificere blikket på organisationerne med viden og erfaring fra hverdagen i rådgivningerne.

De 11 aspiranter, som har påbegyndt uddannelsen, arbejder således alle i RådgivningsDanmarks medlemsorganisationer.

Alle aspiranter har underskrevet en tavshedspligts- og habilitetserklæring og det er muligt for aspiranter og rådgivninger at fravælge et match grundet inhabilitet.

Læs mere om auditoruddannelsen

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.